(voor 4 personen)
Ingredienten:
4 kalfsschnitzels
4 plakken Parmaham
bosje salie
2 sjalotjes
20 g. boter
30 ml. olijfolie
50 ml. witte wijn
400 ml. groentebouillon
200 ml. room
chilipoeder
peper, zout
80 g. Parmezaanse kaas
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
400 g. peultjes
250 g. spaghettini
- 4 kalfsschnitzels
- 4 plakken Parmaham
- bosje salie
- 2 sjalotjes
- 20 g. boter
- 30 ml. olijfolie
- 50 ml. witte wijn
- 400 ml. groentebouillon
- 200 ml. room
- chilipoeder
- peper, zout
- 80 g. Parmezaanse kaas
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 400 g. peultjes
- 250 g. spaghettini
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160° C boven- en onder warmte.
- Was de salie, droog ze en pluk de blaadjes.
- Kruid de schnitzels met peper en beleg ze met de Parmaham en de salieblaadjes.
- Rol de schnitzels op en kruidt ze met peper, zout en chilipoeder.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de rolletjes aan.
- Voeg de tijm en rozemarijn toe.
- Haal de involtini uit de pan en laat ze in de voorverwarmde oven 20 minuten garen.
- Schil de sjalotjes en de knoflook, snijd ze klein en bak ze in de boter aan.
- Blus af met de witte wijn, de groentebouillon en de room.
- Laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuur en kruid met peper en zout.
- Kort voor het serveren nogmaals opkoken en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
- De involtini op de spaghettini dresseren en met de saus bedruppelen.
- Peulen van de draden ontdoen en blancheren in zoutwater.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |