(voor 4 personen)
Ingrediënten:
1 bos witte asperges
1 bos groene asperges
10-15 saffraandraadjes
400 ml. groentefond
4 eetlepels champagne gemengd met wat azijn
½ theelepel dijonmosterd
4-5 eetlepels slaolie
½ sinaasappel, geraspt
chilipoeder, mild
suiker
zout
8 kwarteleitjes
400 g. zalm
2 eetlepels bruine boter
chilizout, zeezout gemengd met chilipoeder
peterselie, gehakt
- 1 bos witte asperges
- 1 bos groene asperges
- 10-15 saffraandraadjes
- 400 ml. groentefond
- 4 eetlepels champagne gemengd met wat azijn
- ½ theelepel dijonmosterd
- 4-5 eetlepels slaolie
- ½ sinaasappel, geraspt
- chilipoeder, mild
- suikerzout
- 8 kwarteleitjes
- 400 g. zalm
- 2 eetlepels bruine boter
- chilizout, zeezout gemengd met chilipoeder
- peterselie, gehakt
Bereiding:
- Witte asperges schillen, van de groene 1/3 wegsnijden.
- De asperges achter elkaar in zoutwater beetgaar koken.
- Schrikken en laten uitdruppelen.
- De saffraan 10 minuten in de warme bouillon laten weken.
- Dan de saffraan-bouillon met de champagneazijn en de dijonmosterd in een mixer gieten, met zout, wat sinaasappelrasp, een beetje chilipoeder en suiker kruiden.
- Vervolgens mixen en dan de olie toevoegen.
- De gekookte asperges minstens 30 minuten in het vocht marineren.
- Oven op 80°C voorverwarmen.
- De zalm in blokjes van 1½ tot 2 cm. snijden.
- De blokjes op een beboterd bakblik leggen en met plasticfolie bedekken.
- Circa 20 minuten in de oven laten trekken.
- Met een kwastje de zalmblokjes met bruine boter inwrijven en met wat chilizout kruiden.
- De kwarteleitjes 3 minuten koken, afschrikken, schillen en kort voor gebruik halveren.
- De asperges gemengd op de borden leggen met wat vinaigrette (vocht) bedruppelen, de zalmblokjes ertussen verdelen, de kwarteleitjes erbij leggen en bestrooien met wat gehakte peterselie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |