(voor 4 personen)
Ingrediënten:
1 plak volkoren bladerdeeg, ontdooid en in 4 repen gesneden
6 bosuitjes
2 eetlepels milde olijfolie
2 à 3 courgettes, in blokjes gesneden
1 l. groentebouillon
100 g. verse roomkaas
gemalen peper en zout
100 g. gerookte forel in kleine stukjes
¼ bakje tuinkers
- 1 plak volkoren bladerdeeg, ontdooid en in 4 repen gesneden
- 6 bosuitjes
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 2 à 3 courgettes, in blokjes gesneden
- 1 l. groentebouillon
- 100 g. verse roomkaasgemalen peper en zout
- 100 g. gerookte forel in kleine stukjes
- ¼ bakje tuinkers
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snipper 2 bosuitjes.
- Omwikkel de andere 4 met een reep bladerdeeg.
- Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten knapperig.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde bosui.
- Voeg de in blokjes gesneden courgettes toe en fruit ze even mee.
- Voeg de bouillon toe en kook tot de courgettes gaar zijn.
- Meng de roomkaas erdoor en mix de soep met een staafmixer schuimig.
- Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen, garneer met forel en tuinkers.
- Serveer de warme bosui-stengels erbij.
Beoordeling: |