Ingrediënten meringue:
(voor 8 personen)
8 eiwitten
220 g. suiker
50 g. amandelschaafsel
beboterde cakeblik
- 8 eiwitten
- 220 g. suiker
- 50 g. amandelschaafsel
- beboterde cakeblik
Ingrediënten warme vanille crème:
(voor 12 personen)
8 eiwitten
220 g. suiker
50 g. amandelschaafsel
beboterde cakeblik
- 10 eidooiers
- 250 g. suiker
- 1 l. melk
- 1 vanillestokje
- 10 g. vanillesuiker
- 300 g. slagroom
Ingrediënten gemarineerde aardbeien:
(voor 4 personen)
- 400 g. aardbeien
- Grand Marnier
- poedersuiker
Bereiding meringue:
- Klop de eiwitten totdat ze gaan schuimen.
- Voeg beetje voor beetje de suiker toe en sla de eiwitten stijf.
- Schep het stijve mengsel over in de beboterde bakvorm.
- Bestrooi met amandelschaafsel.
- Verwarm de oven tot 140°C.
- et de bakvorm in een bak met water en bak de meringue in 20-25 minuten au bain-marie gaar.
- Laat afkoelen.
Bereiding vanille crème:
- Klop de eidooiers met de suiker op tot een luchtige massa.
- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
- Haal het vanillestokje uit de melk en voeg de kokende melk langzaam, al roerende aan de massa toe.
- Giet de massa in een pan en verwarm hem tot net onder het kookpunt tot hij als een dun laagje aan een houten lepel blijft hangen.
- Neem op dat moment de crème van het vuur.
- oeg zo nodig vanillesuiker toe en passeer de massa.
- Vlak voor het serveren de room toevoegen en de vanille crème warm serveren.
Bereiding gemarineerd aardbeien:
- Maak de aardbeien schoon, marineer ze in de Grand Marnier en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |