(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 150 ml. room
- 3 eetlepels olijfolie
- 700 g. witlof, bittere kern verwijderen
- 1½ l. groetenfond
- 1 ui, fijngesneden
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 75 g. oude geitenkaas
Bereiding:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
- Bak de ui 2 minuten zachtjes aan.
- Voeg de witlof toe.
- Bewaar een handje vol witlof voor de garnering.
- Bak de witlof 3 minuten mee. Schenk de fond erbij en kook de witlof in 10 minuten gaar.
- Neem de soep van het vuur en pureer hem.
- Voeg de room toe en klop schuimig.
- Kruid de soep met peper, zout en tijmblaadjes.
- Serveer ze in een bord.
- Bestrooi ze met de overgebleven witlof en de geitenkaas.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.