(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 grote sinaasappels
- 2 eetlepels sinaasappellikeur versgemalen peper
- 1 Cantaloupe meloen
- 3 eidooiers
- 3 eetlepels suiker
- 150 ml. processo of cava
- chocolade ijs
- bosbessen
- aardbeien
Bereiding:
- Boen de sinaasappels schoon.
- Rasp 1 eetlepel van de schil en snijd hele sliertjes voor de garnering eraf en zet ze apart.
- Schil de sinaasappel dik en snijd ze in dunne plakken.
- Leg ze in een cirkel op de borden.
- Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper overheen.
- Schil de meloen en steek uit het vruchtvlees bolletjes.
- Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
- Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker licht geel en romig.
- Klop de sabayon au bain marie op tot een stijve massa met de processo. (± 10 minuten.)
- Klop de sinaasappelrasp erdoor.
- Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelsliertjes.
- Serveer met een bolletje chocolade ijs, bosbessen en aardbeien.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.