(voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 450 g. cantharellen
- 2 plakken spek
- 1 pak filodeeg of loempiadeeg
- 1 kleine krop sla
- 2 citroenen
- 2 sjalotjes
- ½ bosje bieslook
- 2 eieren
- 250 g. yoghurt
- olie of boter om te bakken (hoeft niet in de frituurpan)
- 1 theelepel olijfolie
- zwarte peper uit de molen
- zout uit de molen
Bereiding:
- Cantharellen in een grote pan zonder vet bakken en vervolgens fijnhakken.
- Sjalotjes schoonmaken, in fijne blokjes snijden.
- Evenzo het spek.
- In een pan met wat olijfolie glazig aanfruiten.
- Vervolgens bij de cantharellen voegen.
- Goed vermengen en op smaak brengen met peper en zout.
- De bieslook fijnsnijden en ook toevoegen.
- Eieren scheiden en het eiwit wat kloppen.
- Het deeg uitleggen en de randen royaal met eiwit kwasten.
- De cantharellenmassa op de deegblaadjes leggen en het deeg tot een loempia rollen.
- De rolletjes met vochtig keukenpapier bedekken.
- 5 minuten voor gebruik de olie of boter in een pan flink verhitten en de rolletjes van alle kanten krokant bakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- De krop sla schoonmaken (gebruik de middelste bladeren), wassen en drogen.
- Rasp wat citroenschil en pers de citroenen uit.
- De yoghurt met de citroenrasp in een mix-beker doen, flink zout en peper toevoegen en schuimig mixen.
- De sla op de borden dresseren met de rolletjes, yoghurtcitroenschuim en wat bieslook.
Beoordeling: |