(voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 450 g. cantharellen
  • 2 plakken spek
  • 1 pak filodeeg of loempiadeeg
  • 1 kleine krop sla
  • 2 citroenen
  • 2 sjalotjes
  • ½ bosje bieslook
  • 2 eieren
  • 250 g. yoghurt
  • olie of boter om te bakken (hoeft niet in de frituurpan)
  • 1 theelepel olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • zout uit de molen

Bereiding:

  • Cantharellen in een grote pan zonder vet bakken en vervolgens fijnhakken.
  • Sjalotjes schoonmaken, in fijne blokjes snijden.
  • Evenzo het spek.
  • In een pan met wat olijfolie glazig aanfruiten.
  • Vervolgens bij de cantharellen voegen.
  • Goed vermengen en op smaak brengen met peper en zout.
  • De bieslook fijnsnijden en ook toevoegen.
  • Eieren scheiden en het eiwit wat kloppen.
  • Het deeg uitleggen en de randen royaal met eiwit kwasten.
  • De cantharellenmassa op de deegblaadjes leggen en het deeg tot een loempia rollen.
  • De rolletjes met vochtig keukenpapier bedekken.
  • 5 minuten voor gebruik de olie of boter in een pan flink verhitten en de rolletjes van alle kanten krokant bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • De krop sla schoonmaken (gebruik de middelste bladeren), wassen en drogen.
  • Rasp wat citroenschil en pers de citroenen uit.
  • De yoghurt met de citroenrasp in een mix-beker doen, flink zout en peper toevoegen en schuimig mixen.
  • De sla op de borden dresseren met de rolletjes, yoghurtcitroenschuim en wat bieslook.
 
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green