(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 700 ml. groentefond
- 250 ml. room
- 20 g. verse gember
- 1 bosje gladde peterselie
- 2 plakken toastbrood
- 1 ei
- 8 coquilles
- zout, peper
- meel
- olie om te bakken
Bereiding:
- Rasp de schil van de sinaasappel, halveer en pers uit.
- Sjalotjes, knoflook en gember schillen en klein snijden.
- Sjalotjes, knoflook, gember, honing, kerriepoeder, sinaasappelrasp in een pan doen en 1-2 minuten aanbakken.
- Vervolgens het sinaasappelsap en de groentefond toevoegen.
- De soep 10 minuten laten pruttelen. Soep kruiden met zout en peper.
- 200 ml. room toevoegen en weer 5 minuten laten pruttelen.
- De soep schuimig kloppen en eventueel door een zeef passeren.
- Doe de soep terug in de pan.
- Was de peterselie en sla ze droog.
- Trek de blaadjes eraf.
- Het brood in blokjes snijden en samen met de peterselie in een keukenmachine fijn malen.
- Vervolgens in een platte schaal doen.
- Het ei eveneens in een platte schaal doen en even kloppen.
- De coquilles van schaal en baard ontdoen, kruiden met peper en zout.
- De coquilles door de meel draaien, dan door het ei en als laatste door het broodmengsel.
- Olie in een pan verhitten.
- De coquilles zwemmend 1 minuut bakken, eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
- Licht zouten.
- De overige 50 ml. room half stijf kloppen.
- De soep verwarmen, de room toevoegen en met een pureerstaaf schuimig kloppen.
- Soep in diepe borden of koppen serveren.
- De coquilles op kleine spiesen steken en in de soep leggen en serveren.
- Eventueel met nog een blaadje peterselie.
Beoordeling: |