(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 700 ml. groentefond
  • 250 ml. room
  • 20 g. verse gember
  • 1 bosje gladde peterselie
  • 2 plakken toastbrood
  • 1 ei
  • 8 coquilles
  • zout, peper
  • meel
  • olie om te bakken

Bereiding:

  • Rasp de schil van de sinaasappel, halveer en pers uit.
  • Sjalotjes, knoflook en gember schillen en klein snijden.
  • Sjalotjes, knoflook, gember, honing, kerriepoeder, sinaasappelrasp in een pan doen en 1-2 minuten aanbakken.
  • Vervolgens het sinaasappelsap en de groentefond toevoegen.
  • De soep 10 minuten laten pruttelen. Soep kruiden met zout en peper.
  • 200 ml. room toevoegen en weer 5 minuten laten pruttelen.
  • De soep schuimig kloppen en eventueel door een zeef passeren.
  • Doe de soep terug in de pan.
  • Was de peterselie en sla ze droog.
  • Trek de blaadjes eraf.
  • Het brood in blokjes snijden en samen met de peterselie in een keukenmachine fijn malen.
  • Vervolgens in een platte schaal doen.
  • Het ei eveneens in een platte schaal doen en even kloppen.
  • De coquilles van schaal en baard ontdoen, kruiden met peper en zout.
  • De coquilles door de meel draaien, dan door het ei en als laatste door het broodmengsel.
  • Olie in een pan verhitten.
  • De coquilles zwemmend 1 minuut bakken, eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Licht zouten.
  • De overige 50 ml. room half stijf kloppen.
  • De soep verwarmen, de room toevoegen en met een pureerstaaf schuimig kloppen.
  • Soep in diepe borden of koppen serveren.
  • De coquilles op kleine spiesen steken en in de soep leggen en serveren.
  • Eventueel met nog een blaadje peterselie.
 
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green