(voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 4 konijnenrugjesfilets
- 6 vastkokende aardappels, klein met schil
- 2 kleine zucchini’s
- 1 sinaasappel
- 10 pitloze zwarte olijven
- 4 gedroogde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bosje tijm
- 3 takjes basilicum
- 1 snufje cayennepeper
- zwarte peper, zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 140°C hete lucht.
- Aardappels wassen, in een kleine pan doen, met water bedekken en laten koken.
- Het vuur reduceren en al sudderend in 15-20 minuten gaar laten trekken.
- De konijnenruggetjes kruiden met peper en zout.
- In een pan met wat olijfolie van alle kanten lichtbruin aanbakken.
- 1/3 van de tijm in een ovenschotel leggen, druppel daar wat olijfolie op en leg er de konijnenruggetjes op.
- Met olijfolie bedekken en 18 minuten in de oven laten garen.
- Aardappels afgieten en laten uitdampen.
- De zucchini wassen.
- In de lengte vieren delen en de pitten eruit halen.
- De repen in 2 cm. grote stukken snijden en in een pan met wat olijfolie bij midden temperatuur langzaam bakken.
- Kruiden met peper en zout.
- De pan even aan de kant zetten.
- Rasp wat sinaasappelschil.
- Snijd de gedroogde tomaat in 1 cm. grote stukken en halveer de olijven.
- Voeg het geheel bij de zucchini’s.
- Afproeven met sinaasappelrasp en cayennepeper.
- Laten rusten.
- 5 minuten voor het serveren van de resterende tijm de blaadjes trekken.
- 1 teentje knoflook persen en met de tijm in een pan met gesmolten boter doen.
- De konijnenfilets toevoegen en op midden temperatuur in de schuimende boter klaar aromatiseren.
- Uit laten druppelen op keukenpapier.
- Eveneens voorzichtig de tijm uit de boter halen en laten uitdruppelen.
- De aardappels in de lengte halveren en met het snijvlak naar beneden in de pan met de rest van de olijfolie zetten.
- Op midden temperatuur krachtig bruineren.
- 5 minuten voor het serveren 1 teentje knoflook in zeer dunne plakjes snijden.
- Giet de olie af en voeg de knoflookplakjes toe.
- Met zout afproeven. De aardappels nog 2 minuten bakken.
- Basilicum fijnhakken. Vervolgens met de zucchini’s, olijven en tomaat bij de aardappels voegen.
- Het geheel vermengen.
- De filets op de borden dresseren met de groenten aardappels.
- Met tijmblaadjes garneren.
Beoordeling: |