(voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 konijnenrugjesfilets
  • 6 vastkokende aardappels, klein met schil
  • 2 kleine zucchini’s
  • 1 sinaasappel
  • 10 pitloze zwarte olijven
  • 4 gedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje tijm
  • 3 takjes basilicum
  • 1 snufje cayennepeper
  • zwarte peper, zout

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 140°C hete lucht.
  • Aardappels wassen, in een kleine pan doen, met water bedekken en laten koken.
  • Het vuur reduceren en al sudderend in 15-20 minuten gaar laten trekken.
  • De konijnenruggetjes kruiden met peper en zout.
  • In een pan met wat olijfolie van alle kanten lichtbruin aanbakken.
  • 1/3 van de tijm in een ovenschotel leggen, druppel daar wat olijfolie op en leg er de konijnenruggetjes op.
  • Met olijfolie bedekken en 18 minuten in de oven laten garen.
  • Aardappels afgieten en laten uitdampen.
  • De zucchini wassen.
  • In de lengte vieren delen en de pitten eruit halen.
  • De repen in 2 cm. grote stukken snijden en in een pan met wat olijfolie bij midden temperatuur langzaam bakken.
  • Kruiden met peper en zout.
  • De pan even aan de kant zetten.
  • Rasp wat sinaasappelschil.
  • Snijd de gedroogde tomaat in 1 cm. grote stukken en halveer de olijven.
  • Voeg het geheel bij de zucchini’s.
  • Afproeven met sinaasappelrasp en cayennepeper.
  • Laten rusten.
  • 5 minuten voor het serveren van de resterende tijm de blaadjes trekken.
  • 1 teentje knoflook persen en met de tijm in een pan met gesmolten boter doen.
  • De konijnenfilets toevoegen en op midden temperatuur in de schuimende boter klaar aromatiseren.
  • Uit laten druppelen op keukenpapier.
  • Eveneens voorzichtig de tijm uit de boter halen en laten uitdruppelen.
  • De aardappels in de lengte halveren en met het snijvlak naar beneden in de pan met de rest van de olijfolie zetten.
  • Op midden temperatuur krachtig bruineren.
  • 5 minuten voor het serveren 1 teentje knoflook in zeer dunne plakjes snijden.
  • Giet de olie af en voeg de knoflookplakjes toe.
  • Met zout afproeven. De aardappels nog 2 minuten bakken.
  • Basilicum fijnhakken. Vervolgens met de zucchini’s, olijven en tomaat bij de aardappels voegen.
  • Het geheel vermengen.
  • De filets op de borden dresseren met de groenten aardappels.
  • Met tijmblaadjes garneren.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green