(voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • wat suiker
  • 80 g. bitter couverture
  • 100 g. frambozen
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 20 g. poedersuiker
  • 10 ml. rum
  • 1 bosje mint

Bereiding:

  • Voor de mousse een schaal koelen.
  • Oven op 180°C hete lucht verhitten.
  • Eieren scheiden.
  • Klop het eiwit met een mixer tot een sneeuwmassa.
  • Was de frambozen.
  • De couverture in schaal au bain mari smelten.
  • Voeg 15 gr. poedersuiker en de rum toe.
  • Klop het geheel op een schaal met ijswater koud.
  • Meng vervolgens de sneeuwmassa onder de mousse en zet de gekoelde schaal ± 30 minuten in de koelkast om te laten stollen.
  • Bladerdeeg in repen van ± 1 cm. snijden.
  • Betrooien met suiker en 10 minuten in de oven bakken.
  • Halveer de citroen en pers deze uit.
  • Voor de salade de rest van de poedersuiker en 1 theelepel citroensap mengen.
  • Mint wassen, drogen, blaadje eraf trekken en pas voor het serveren onder het citroensap roeren.
  • De chocolademousse met de mint salade en frambozen op de borden dresseren.
  • Leg de bladerdeegkoekjes erbij.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green