(voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- wat suiker
- 80 g. bitter couverture
- 100 g. frambozen
- 1 citroen
- 2 eieren
- 20 g. poedersuiker
- 10 ml. rum
- 1 bosje mint
Bereiding:
- Voor de mousse een schaal koelen.
- Oven op 180°C hete lucht verhitten.
- Eieren scheiden.
- Klop het eiwit met een mixer tot een sneeuwmassa.
- Was de frambozen.
- De couverture in schaal au bain mari smelten.
- Voeg 15 gr. poedersuiker en de rum toe.
- Klop het geheel op een schaal met ijswater koud.
- Meng vervolgens de sneeuwmassa onder de mousse en zet de gekoelde schaal ± 30 minuten in de koelkast om te laten stollen.
- Bladerdeeg in repen van ± 1 cm. snijden.
- Betrooien met suiker en 10 minuten in de oven bakken.
- Halveer de citroen en pers deze uit.
- Voor de salade de rest van de poedersuiker en 1 theelepel citroensap mengen.
- Mint wassen, drogen, blaadje eraf trekken en pas voor het serveren onder het citroensap roeren.
- De chocolademousse met de mint salade en frambozen op de borden dresseren.
- Leg de bladerdeegkoekjes erbij.
Beoordeling: |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.