(voor 4 personen)
Ingrediënten voor de paprika schuim:
- 1 sjalotje
- 1 gele paprika
- 5 saffraandraadjes
- 2 theelepels suiker
- 300 ml. groentefond
- 30 g. boter
- olie
- ½ citroen
- zout, peper
Ingrediënten voor de spinazie cappuccino:
- 2 sjalotjes
- 20 g. boter
- 100 ml. witte wijn
- 500 ml. groentefond
- 250 ml. room
- 500 g. jonge spinazie
- nootmuskaat
Ingrediënten voor de kwarteleitjes:
- 8 kwarteleitjes
- 1 ei
- 30 g. licht geslagen room
- 50 g. bloem
- 100 g. paneermeel
- olie om in te bakken
- 4 saté prikkers
Bereiding:
- Voor het paprika schuim de sjalot schillen, de paprika halveren en ontpitten.
- De paprika klein snijden.
- Sjalot, paprika en saffraan ca. 2 minuten in hete olie kleurloos aanbakken.
- De groente met suiker bestrooien en licht laten karamelliseren.
- Dan de groentefond toevoegen en alles met een staafmixer fijn pureren.
- Met zout, peper en wat citroensap kruiden.
- Voor de spinaziecappuccino de sjalot schillen en in hete boter aanbakken.
- Met witte wijn afblussen.
- Groentefond en room toevoegen en met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
- Spinazie toevoegen en 15 minuten licht laten koken.
- Vervolgens de spinazie met een mixer fijn pureren.
- Soep terug in de pan en nog eens afproeven.
- De kwarteleitjes in kokend water 3 minuten koken, daarna afschrikken en pellen.
- Het ei met de room mengen.
- De eitjes door de bloem halen, dan door het ei-room mengsel rollen en in het paneermeel paneren.
- De eitjes in olie goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
- De spinazie soep en de paprika soep apart schuimig kloppen.
- Spinaziesoep in een groot glas op een soepkop gieten en dan de paprikaschuim er langzaam in laten lopen.
- De eitjes op satéstokjes steken en dwars op het glas op de kop leggen.
- Garneren met wat groen.
| Beoordeling: |
