(voor 4 personen)
Ingrediënten soufflé:
3 eieren
50 g. suiker
200 g. kwark (20%)
¼ vanillestokje
½ sinaasappel, raspen
½ citroen, raspen
soufflé vormpjes
- 3 eieren
- 50 g. suiker
- 200 g. kwark (20%)
- ¼ vanillestokje
- ½ sinaasappel, raspen
- ½ citroen, raspen
- soufflé vormpjes
Ingrediënten rabarber:
- 3 stangen rabarber
- 400 g. suiker
- 110 ml. water
- 20 frambozen
- 1 plak gember
- ½ vanillestokje
- ½ sinaasappel, geraspt
- kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Scheid de eieren.
- Klop het eiwit met de suiker op.
- Vermeng de kwark met het eigeel.
- Het uitgeschraapte vanillestokje, de sinaasappelrasp en de citroenrasp voorzichtig onder de kwarkmassa mengen.
- Dan het mengsel voorzichtig met de eiwitmassa mengen en in de voorbereide soufflévormpjes vullen.
- Het geheel in de voorverwarmde oven au bain-marie (vorm gevuld met warm water en daarin de gevulde vormpjes) zetten.
- Baktijd ± 15 minuten.
Bereiding rabarber:
- Oven op 150°C voorverwarmen.
- Maak de rabarber schoon en snijd ze in schuine stukken.
- Verdeel ze over een bakblik. Het water met de suiker opkoken.
- De uitgeschraapte vanille, de sinaasappelrasp en wat kaneelpoeder toevoegen en samen met de frambozen op de rabarber gieten.
- Toedekken met folie of bakpapier en in de oven 20 minuten zacht smoren.
Verdeel de rabarber en de frambozen over de borden, zet de soufflé erbij met een bolletje citroenijs.
| Beoordeling: |
