(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1½ kg. kruimige aardappels
- sap en rasp van 1 citroen
- 1 citroen in partjes voor bij het vlees
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 200 g. rucola
- 1½ eetlepel kappertjes, fijngesneden
- 250 g. crème fraiche
- olijfolie
- 4 à 5 kerstomaatjes per persoon
- peper, zout
Bereiding:
- Kook de geschilde aardappels op laag vuur met zoutwater gaar.
- Meng de citroen, de rasp, de knoflook en de kappertjes door de crème fraiche.
- Giet de aardappels af en stam ze fijn.
- Schep er ¾ van de citroenroom en de rucola doorheen en kruid met zout en peper.
- Schep de stamppot op de borden en leg er de rest van de room bovenop.
- Gril de tomaatjes en serveer bij het geheel met de gepofte ui, sperziebonen en karbonade.
- Blus eventueel braadvocht af voor erbij.
| Beoordeling: |
