(voor 4 à 6 personen)
Ingrediënten:
- 750 g. kruimige aardappels
- 3 eieren
- 250 ml. melk
- 100–150 g. bloem
- peper en zout
- bieslook
- boter om in te bakken
Bereiding:
- Schil de aardappels en kook ze gaar.
- Wrijf de uitgedampte aardappels door een zeef of gebruik een pureeknijper.
- Splits de eieren.
- Meng de dooiers door de puree.
- Voeg dan de melk en zoveel bloem toe tot er een stevige maar nog wel gemakkelijk bewerkbaar beslag is verkregen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Knip de bieslook fijn en voeg deze toe.
- Klop de eiwitten stevig en meng ze door het aardappeldeegbeslag.
- Schep met een lepel wat mengsel in de koekenpan en bak deze goudgeel aan beide kanten.
- Houd de gebakken blini’s warm terwijl de overige gebakken worden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |