Tagliatelle van knolselderij met gamba’s en tomatensaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 knolselderij
  • zout, peper
  • 12 rauwe gamba’s
  • 1 kleine ui
  • 2 vleestomaten
  • 16 gedroogde tomaten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ dl. rode wijn
  • 2 dl. visbouillon
  • ½ dl. crème fraîche
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

  • Schil de knolselderij en schaaf of snijd deze in zeer dunne plakken.
  • Snijd de plakken in reepjes van ca. 2 cm.
  • Zet ze op in ruim kokend water met een beetje zout en kook ze in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Pel de gamba’s.
  • Pel en snipper de uitjes.
  • Snijd de vleestomaten in stukjes en snij de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui op een laag vuur glazig (ca. 3 minuten) en voeg de stukjes tomaat toe.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de helft van de tomatenreepjes en de knoflook toe, en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de wijn, visbouillon, Italiaanse kruiden, zout, peper en crème fraîche toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op een laag vuurtje ca. 10 minuten pruttelen.
  • Doe de knolselderij met olie terug in de pan en laat de reepjes snel warm worden.
  • Bak of gril ondertussen de gepelde gamba’s.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en peper, en voeg ze uiteindelijk met de achtergehouden reepjes tomaat toe aan de saus.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green