Tagliatelle van knolselderij met gamba’s en tomatensaus
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 knolselderij
- zout, peper
- 12 rauwe gamba’s
- 1 kleine ui
- 2 vleestomaten
- 16 gedroogde tomaten
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1½ dl. rode wijn
- 2 dl. visbouillon
- ½ dl. crème fraîche
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Schil de knolselderij en schaaf of snijd deze in zeer dunne plakken.
- Snijd de plakken in reepjes van ca. 2 cm.
- Zet ze op in ruim kokend water met een beetje zout en kook ze in ca. 5 minuten gaar.
- Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Pel de gamba’s.
- Pel en snipper de uitjes.
- Snijd de vleestomaten in stukjes en snij de gedroogde tomaten in reepjes.
- Verhit de olijfolie en bak de ui op een laag vuur glazig (ca. 3 minuten) en voeg de stukjes tomaat toe.
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de helft van de tomatenreepjes en de knoflook toe, en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg de wijn, visbouillon, Italiaanse kruiden, zout, peper en crème fraîche toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het op een laag vuurtje ca. 10 minuten pruttelen.
- Doe de knolselderij met olie terug in de pan en laat de reepjes snel warm worden.
- Bak of gril ondertussen de gepelde gamba’s.
- Bestrooi ze met een beetje zout en peper, en voeg ze uiteindelijk met de achtergehouden reepjes tomaat toe aan de saus.
Beoordeling: |