Hazenrugfilets met appel-witlof, rode kool en boschampignons
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 ei
- 4 hazenrugfilets
- ± 150 g. gemalen amandelen
- 2 zure appels (granny smith)
- 2 struikjes witlof
- 50 g. bloem
- arachide-olie
- 100 g. boter
- 1 dl. port
- ½ dl. cognac
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel bosbessen confituur
- 10 g. gerapte gember
- 1 dl. wildfond
- 1 klontje boter
Bereiding:
- Klop het ei los.
- Wentel de hazenrugfilets door het ei en de gemalen amandelen.
- Snijd een deel van de appels in dunne plakjes (12 schijven).
- Snijd de rest van de appel en het witlof in smalle reepjes (julienne).
- Bak de witlof kort aan in 50 g. boter en voeg de appel-julienne toe.
- Haal de plakjes appel door de bloem en bak ze krokant in de arachide-olie.
- Bak de hazenrugfilets aan in de rest van de boter, ca. 1 minuut aan elke kant. (Peper, zout en tijm).
- Neem ze uit de pan en hou ze afgedekt warm.
- Schenk de port, de cognac en de azijn al roerend in de koekenpan. Roer de confituur en de gember erdoor.
- Laat het vocht tot de helft inkoken en voeg de wildfond toe.
- Laat dit vocht weer tot de helft inkoken en klop een klontje boter door de saus om deze te binden.
- Schik de millefeuille van appel en witlof in het midden van het warme bord met de hazenrugfilets er langs.
- Schenk om de hazenrug een weinig saus.
- Als bijkomende garnituur wat gebakken boschampignons er bij leggen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |