Hazenrugfilets met appel-witlof, rode kool en boschampignons


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 ei
  • 4 hazenrugfilets
  • ± 150 g. gemalen amandelen
  • 2 zure appels (granny smith)
  • 2 struikjes witlof
  • 50 g. bloem
  • arachide-olie
  • 100 g. boter
  • 1 dl. port
  • ½ dl. cognac
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bosbessen confituur
  • 10 g. gerapte gember
  • 1 dl. wildfond
  • 1 klontje boter

Bereiding:

  • Klop het ei los.
  • Wentel de hazenrugfilets door het ei en de gemalen amandelen.
  • Snijd een deel van de appels in dunne plakjes (12 schijven).
  • Snijd de rest van de appel en het witlof in smalle reepjes (julienne).
  • Bak de witlof kort aan in 50 g. boter en voeg de appel-julienne toe.
  • Haal de plakjes appel door de bloem en bak ze krokant in de arachide-olie.
  • Bak de hazenrugfilets aan in de rest van de boter, ca. 1 minuut aan elke kant. (Peper, zout en tijm).
  • Neem ze uit de pan en hou ze afgedekt warm.
  • Schenk de port, de cognac en de azijn al roerend in de koekenpan. Roer de confituur en de gember erdoor.
  • Laat het vocht tot de helft inkoken en voeg de wildfond toe.
  • Laat dit vocht weer tot de helft inkoken en klop een klontje boter door de saus om deze te binden.
  • Schik de millefeuille van appel en witlof in het midden van het warme bord met de hazenrugfilets er langs.
  • Schenk om de hazenrug een weinig saus.
  • Als bijkomende garnituur wat gebakken boschampignons er bij leggen.
Tip: Serveren met rode kool met port

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green