Nectarinetaartje met ijs


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 100 g. amandelspijs
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 4 nectarines
  • 55 g. amandelschaafsel
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding:

  • Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak. Ca. 8 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Sinaasappel schoonboenen en de schil eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen. In een kom de amandelspijs met een vork los maken en 2 eetlepels sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraiche erdoor mengen.
  • Nectarines wassen, droog deppen, halveren en de pit verwijderen.
  • Elke heft van de nectarine in 4 partjes snijden.
  • Elk plakje bladerdeeg een beetje uitrollen tot een rechthoekige vorm.
  • Spijsmengsel erover uitstrijken, maar 1 cm. van de rand vrijlaten.
  • Op elke plak bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen.
  • Amandelen en suiker erover strooien.
  • Bakplaat afdekken met bakpapier.
  • In de oven de taartjes 15-20 minuten goudbruin gaarbakken.
  • Op 4 borden leggen eventueel met wat vanille-ijs.
  • Kan lauwwarm of koud geserveerd worden.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green