Nectarinetaartje met ijs
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 plakken bladerdeeg
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 100 g. amandelspijs
- 4 eetlepels crème fraiche
- 4 nectarines
- 55 g. amandelschaafsel
- 1 eetlepel suiker
Bereiding:
- Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak. Ca. 8 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Sinaasappel schoonboenen en de schil eraf raspen.
- Sinaasappel uitpersen. In een kom de amandelspijs met een vork los maken en 2 eetlepels sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraiche erdoor mengen.
- Nectarines wassen, droog deppen, halveren en de pit verwijderen.
- Elke heft van de nectarine in 4 partjes snijden.
- Elk plakje bladerdeeg een beetje uitrollen tot een rechthoekige vorm.
- Spijsmengsel erover uitstrijken, maar 1 cm. van de rand vrijlaten.
- Op elke plak bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen.
- Amandelen en suiker erover strooien.
- Bakplaat afdekken met bakpapier.
- In de oven de taartjes 15-20 minuten goudbruin gaarbakken.
- Op 4 borden leggen eventueel met wat vanille-ijs.
- Kan lauwwarm of koud geserveerd worden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |