Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 300 ml. witte wijn
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 g. zwarte pruimen zonder pit
- ½ eetlepel aardappelzetmeel
- 125 g. dessert rijst
- 6 dl. melk
- 1 vanillestokje
- 3 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 300 ml slagroom, halfstijf geklopt
- olie om in te vetten
- vormpjes
Bereiding:
- Verwarm de wijn, kaneel en pruimen 5 minuten zonder te koken.
- Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelzetmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap.
- Leg de pruimen weer in de saus.
- Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd.
- Klop de eieren los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst.
- Verwijder het vanillestokje.
- Week de gelatine in koud water.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken).
- Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
- Vet de vormpjes in met wat olie en schep de bavarois erin.
- Zet ze ca. 2½ uur in de koelkast.
- Stort de bavarois op de dessertbordjes en leg er de pruimen omheen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |