Sjalottensoep met jeneverbessen
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 25 g. boter
- 250 g. sjalotten
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 takjes tijm
- 10 jeneverbessen, gekneusd
- 2 laurierblaadjes
- 300 ml. rode wijn
- 500 ml. kippenbouillon
- zout
- 50 ml. slagroom
- ½ bosje bieslook, fijngesneden
Bereiding:
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook.
- Voeg de tijm, de gekneusde jeneverbessen en de laurier toe.
- Laat in 15 minuten op een laag vuur goudbruin worden.
- Zet het vuur hoog en voeg de rode wijn toe.
- Laat 5 minuten inkoken op een hoog vuur.
- Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat zout.
- Verdeel de soep over 4 warme borden en schenk voorzichtig de slagroom erin.
- Bestrooi de soep met bieslook.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |