Eendenbout met pepersaus
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 eendenbouten
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- tabasco
- scheutje cognac
- ± 150 ml wildfond of kalfsfond
- groene pepers
- 80 g. boter
- 50 g. room
- ½ prei
- 1 ui
- ½ wortel
Bereiding:
- Bestrooi de eendenbouten met peper, zout en tijm.
- Eendenbouten aanbraden met de boter, wortel ui en prei.
- In een braadslee leggen.
- Onder de wildfond in een voorverwarmde oven van 180°C ± 25 minuten braden.
- De fond waarin de bouten zijn gaar gemaakt zeven.
- Wat fond gebruiken de pepersaus.
- Groene peper met wat vocht van de pepers aan de saus toevoegen.
- Room erbij doen en op smaak brengen met tabasco, cognac en eventueel peper en zout.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |