Eendenbout met pepersaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 eendenbouten
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout
  • tabasco
  • scheutje cognac
  • ± 150 ml wildfond of kalfsfond
  • groene pepers
  • 80 g. boter
  • 50 g. room
  • ½ prei
  • 1 ui
  • ½ wortel

Bereiding:

  • Bestrooi de eendenbouten met peper, zout en tijm.
  • Eendenbouten aanbraden met de boter, wortel ui en prei.
  • In een braadslee leggen.
  • Onder de wildfond in een voorverwarmde oven van 180°C ± 25 minuten braden.
  • De fond waarin de bouten zijn gaar gemaakt zeven.
  • Wat fond gebruiken de pepersaus.
  • Groene peper met wat vocht van de pepers aan de saus toevoegen.
  • Room erbij doen en op smaak brengen met tabasco, cognac en eventueel peper en zout.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green