Gestoofde witte kool met pruimen
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 1 witte kool
- wat peper en zout
- 2 eetlepels bruine suiker
- 80 g. spekjes, in reepjes
- 3 rode uien, brunaise gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 100 ml. witte wijn
- 100 ml. gevogelte fond
- 2 eetlepels koriander, gehakt
- aardappelmeel
- 100 g. gedroogde pruimen
- 2 rode appels met schil
Bereiding:
- Witte kool in vieren delen, stronk verwijderen, in fijne reepjes snijden en met wat zout kruiden.
- Suiker karamelliseren.
- Gesneden spekjes en uien erbij doen. Kruiden met wat zout, laurierblad en kruidnagel.
- Fond toevoegen en als laatste de kool toevoegen. Alles goed mengen en met gesloten deksel koken.
- Pruimen weken in de witte wijn.
- De witte kool met wat aardappelmeel binden.
- Appels in fijne reepjes snijden en de pruimen ook fijn snijden.
- De appels en de pruimen vermengen met de witte kool.
- Koriander erbij doen en nog eens afproeven.
- Kookaardappels erbij serveren.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |