Chocoladerijstpudding
(voor 4 tot 6 personen)
Ingredienten:
- 150 g. arboriorijst
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 150 g. pure chocolade, grof gehakt
- 750 ml. melk
- 1 theelepel vanillearoma
- cacaopoeder
- crème fraiche
Bereiding:
- Verwarm de oven op 160°C.
- Vet een ondiepe aardewerken ovenschaal van 1¼ l. licht in met boter.
- Meng de rijst en de suiker en verdeel over de ovenschaal.
- Doe de chocolade, melk en vanillearoma in een steelpannetje en verwarm al roerend op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is en de melk goed warm.
- Schenk de chocolademelk voorzichtig over de rijst uit.
- Zet de ovenschaal 1 tot 1½ uur in de oven tot zich een vel op de rijstpudding heeft gevormd en de rijstpudding zelf zo dik is dat deze aan de bolle kant vaneen lepel blijft hangen.
- Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten wat afkoelen.
- Strooi er desgewenst vlak voor het serveren wat cacaopoeder over.
- Serveer met een schepje crème fraiche.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |