Gebakken Sint Jakobsschelp op een bedje van knolselderij *
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 250 g. knolselderij, in kleine blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- tijm
- olijfolie
- 1 sjalot, fijn gesneden
- cayennepeper
- 125 ml. slagroom
- 50 g. groene olijven zonder pit
- 100 g. rettich
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm.
- 12 Sint Jakobsschelpen
- peper en zout
Bereiding:
- Kook de selderij in een pan met ruim kokend water en zout 5 minuten.
- Wrijf de knoflook fijn, verhit een scheutje olijfolie en bak de sjalot en knoflook 2 minuten zachtjes. Het mengsel mag niet verkleuren.
- Voeg de knolselderij, tijm en een snufje cayennepeper toe.
- Voeg de room toe en laat alles zolang inkoken totdat de room om de knolselderij “heen hangt”.
- Het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa verwerken.
- Maak de olijven fijn tot een tapenade en meng dit door het knolselderijmengsel.
- Breng op smaak met zout.
- Snijd de rettich in heel dunne plakjes en daarna in heel dunne reepjes.
- Meng het citroensap met de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de Sint Jakobsschelpen in 2 minuten per kant goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg in het midden van elk warm bord een laagje knolselderijpuree.
- Verdeel de Sint Jakobsschelpen erover en leg daarop in het midden de rettich.
- Serveer direct.
Beoordeling: |