Gebakken Sint Jakobsschelp op een bedje van knolselderij *


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. knolselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • olijfolie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • cayennepeper
  • 125 ml. slagroom
  • 50 g. groene olijven zonder pit
  • 100 g. rettich
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm.
  • 12 Sint Jakobsschelpen
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de selderij in een pan met ruim kokend water en zout 5 minuten.
  • Wrijf de knoflook fijn, verhit een scheutje olijfolie en bak de sjalot en knoflook 2 minuten zachtjes. Het mengsel mag niet verkleuren.
  • Voeg de knolselderij, tijm en een snufje cayennepeper toe.
  • Voeg de room toe en laat alles zolang inkoken totdat de room om de knolselderij “heen hangt”.
  • Het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa verwerken.
  • Maak de olijven fijn tot een tapenade en meng dit door het knolselderijmengsel.
  • Breng op smaak met zout.

  • Snijd de rettich in heel dunne plakjes en daarna in heel dunne reepjes.
  • Meng het citroensap met de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de Sint Jakobsschelpen in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van elk warm bord een laagje knolselderijpuree.
  • Verdeel de Sint Jakobsschelpen erover en leg daarop in het midden de rettich.
  • Serveer direct.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green