Salade met kwartel en truffelolie dressing
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 kwartels
- 1 eidooier
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 soeplepel bouillon
- 1 eetlepel truffelolie
- 1 theelepel wijnazijn
- 3 eetlepels maïskiemolie of olijfolie
- ½ glas rode wijn
- 100 g. veldsla
- 1 bosje radijs, in schijfjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- ½ geraspte wortel
- zout, peper
Bereiding:
- Maak een truffeldressing: Meng de eidooier, mosterd, honing, bouillon, truffelolie en azijn met een staafmixer door elkaar.
- Giet er langzaam de olie bij.
- Goed kloppen tot de dressing een beetje gaat binden.
- Proef de dressing, voeg nog wat olie of zoetstof toe als hij wat prikt in de keel.
- Maak de kwartels schoon en snijd de pootjes en borstfilets eraf.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Verwarm 3 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kwartelpootjes aan, blus af met een beetje rode wijn en laat ze 20 minuten garen.
- Haal de kwartelpootjes uit de pan en maak deze schoon, verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de borstfilets met wat zout en peper aan beide kanten mooi
- bruin.
- Verdeel de veldsla over 4 borden.
- Snijd de borstfilets in 4 waaiers en leg op ieder bedje sla een waaier borstfilet en een kwartelpootje.
- Garneer met radijs, ui en wortel en giet de dressing erover.
|
Beoordeling: |
