Geroosterde peren met geitenkaas en honingdressing
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 3 eetlepels fijngesneden vers gemengde kruiden (peterselie, basilicum en rozemarijn)
- 200 g. zachte geitenkaas
- 4 kleine handperen
- 16 plakken dungesneden pancetta
- 80 ml. olijfolie
- 1½ eetlepel sherryazijn
- 3 eetlepels honing en extra voor erbij
- 50 g. rucola
- peper, zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180ºC.
- Roer de kruiden door de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
- Schil en halveer de peren, snijd het klokkenhuis eruit en vul de holte met het kaasmengsel.
- Wikkel 2 plakjes pancetta om elke halve peer.
- Bestrijk de peren met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Leg ze op een bakplaat en rooster de peren ongeveer 15-20 minuten tot de peren
- zacht en de pancetta knapperig is.
- Klop de rest van de olijfolie met de azijn, honing, zout en peper naar smaak in een kleine kom.
- Schep de rucola door de dressing. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord 2 peerhelften.
- Besprenkel met extra honing en serveer lauwwarm.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |