Geroosterde peren met geitenkaas en honingdressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 3 eetlepels fijngesneden vers gemengde kruiden (peterselie, basilicum en rozemarijn)
  • 200 g. zachte geitenkaas
  • 4 kleine handperen
  • 16 plakken dungesneden pancetta
  • 80 ml. olijfolie
  • 1½ eetlepel sherryazijn
  • 3 eetlepels honing en extra voor erbij
  • 50 g. rucola
  • peper, zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Roer de kruiden door de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil en halveer de peren, snijd het klokkenhuis eruit en vul de holte met het kaasmengsel.
  • Wikkel 2 plakjes pancetta om elke halve peer.
  • Bestrijk de peren met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg ze op een bakplaat en rooster de peren ongeveer 15-20 minuten tot de peren
  • zacht en de pancetta knapperig is.
  • Klop de rest van de olijfolie met de azijn, honing, zout en peper naar smaak in een kleine kom.
  • Schep de rucola door de dressing. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord 2 peerhelften.
  • Besprenkel met extra honing en serveer lauwwarm.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green