Taartje met aubergine, mozzarella, courgette, spinazie, basilicum en gedroogde tomaten *
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 aubergine, in plakjes gesneden
- 1 ui, klein gesneden
- ½ teentje knoflook, fijn gesneden
- 2 bolletjes mozzarella, in plakken gesneden
- 2 eetlepels gedroogde tomaten, klein gesneden
- een klein handje basilicum, klein gesneden
- 1 courgette, in plakjes of blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g. spinazie
- nootmuskaat
- peper, zout
Bereiding:
- Spinazie met wat zout afkoken, uitlaten lekken, op smaak brengen met wat zout en nootmuskaat.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergine knapperig bruin.
- Laat op een keukenrol uitlekken.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie, bak de ui en de knoflook even aan en schep de courgette, de tomaten en basilicum erdoor.
- Beleg de bodems van 4 kookringen ( met een doorsnede van ± 8 cm.) met plakjes aubergine, spinazie, mozzarella en het courgette mengsel.
- Herhaal dit en eindig met mozzarella.
- Verwarm dit ± 10 minuten in de oven op 120º C.
- Verwijder de ringen en serveer de taartjes op voorverwarmde borden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |