Terrine van gerookte zalm en gerookte paling
(voor ± 10 personen)
Ingredienten:
- 250 g. room
- 25 g. visfond
- 14 g. gelatine
- 400 g. schoongemaakte paling
- 250 g. opgeslagen room
- 10 plakjes gerookte zalm
- zout, peper
- pernot
- gemengde sla
- wat roomboter
- citroenolie
- mierikswortel
- vorm
Bereiding:
- Bedek de vorm met de gerookte zalm.
- Laat de room en visfond aan de kook komen.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
- Laat dit geheel afkoelen tot de massa dik genoeg is om aan de geslagen room en een scheutje pernot toe te voegen.
- Doe de paling en de vismassa in de vorm.
- De gerookte zalm dichtvouwen en de massa licht onder druk zetten.
- Leg een plak in het midden van het bord en leg er verschillende soorten sla omheen.
- Het geheel afmaken met een botersaus waar iets citroenolie en mierikswortel aan toegevoegd is.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |