Lamsbout uit de oven, gemarineerd in een citroenmunt marinade


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • lamsbout van ± 1 kg.
  • 4 eetlepel balsamicoazijn
  • geraspte schil van 1 citroen
  • munt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten, in stukken gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiding:

  • Meng de balsamicoazijn, citroenrasp, munt en knoflook goed door elkaar, smeer de lamsbout hiermee in en laat de lamsbout ± 1 uur in de marinade liggen.
  • Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • Haal de lamsbout uit de marinade.
  • De lamsbout peper en zouten en bak hem in olijfolie mooi bruin aan alle kanten.
  • Leg de bout in een ovenschaal en giet het marinadevocht eroverheen.
  • Laat hem ongeveer 1 uur en 45 minuten garen in de oven.
  • Bak de tomaten en ui eventjes aan in een pan en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de lamsbout in de ovenschaal.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green