Lamsbout uit de oven, gemarineerd in een citroenmunt marinade
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- lamsbout van ± 1 kg.
- 4 eetlepel balsamicoazijn
- geraspte schil van 1 citroen
- munt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten, in stukken gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- peper, zout
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
Bereiding:
- Meng de balsamicoazijn, citroenrasp, munt en knoflook goed door elkaar, smeer de lamsbout hiermee in en laat de lamsbout ± 1 uur in de marinade liggen.
- Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Haal de lamsbout uit de marinade.
- De lamsbout peper en zouten en bak hem in olijfolie mooi bruin aan alle kanten.
- Leg de bout in een ovenschaal en giet het marinadevocht eroverheen.
- Laat hem ongeveer 1 uur en 45 minuten garen in de oven.
- Bak de tomaten en ui eventjes aan in een pan en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de lamsbout in de ovenschaal.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |