Groentesoep met lamsvlees
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 1 grote rode paprika
- olijfolie
- 250 g. lamsvlees, in kleine blokjes gesneden
- 200 g. preistengels, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 700 ml. bouillon
- 1 kleine courgette, gehalveerd en in schijfjes gesneden
- peper, zout
Bereiding:
- Snijd de paprika in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten.
- Laat de paprika in stukken onder een hete gril met het vel naar boven liggen, tot er blaren verschijnen.
- Pel de paprika en snijd ze in reepjes van 1 cm.
- Vet een grote pan in met olijfolie.
- Bak het lamsvlees aan alle kanten mooi bruin en neem het uit de pan.
- Doe de bouillon, de prei, knoflook en rozemarijn in de pan.
- Laat het doorkoken en voeg er al roerend de tomatenpuree bij.
- Doe het lamsvlees terug in de pan, voeg de courgette toe en laat het zachtjes garen.
- Voeg de paprika toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |