Kabeljauw met kerriesaus, gesmoorde komkommer en aardappel rösti
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 400 g. kabeljauw
- 2eetlepels boter
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout
Bereiding Kabeljauw:
- Oven op 100º C voorverwarmen.
- Boter smelten en kerriepoeder toevoegen.
- De pan van het vuur nemen en kort laten intrekken.
- De kabeljauw in vingerdikke stukken snijden of met een ring uitsteken.
- Zouten en op een bakplaat zetten. De ringen kabeljauw met kerrieboter bestrijken.
- Met folie afdekken en in de oven glazig garen.
Ingrediënten voor de gesmoorde komkommers:
- 2 sjalotjes
- 1 komkommer
- 1 eetlepel boter
- 1 dl. witte wijn
- 1 dl. bouillon
- ½ kleine chilipeper
- zout
Bereiding gesmoorde komkommers:
- Sjalotjes en komkommer schillen en in kleine blokjes snijden.
- Sjalotjes met wat boter aanzetten, met witte wijn afblussen en wat laten inkoken.
- Daarna de komkommer erbij doen en met bouillon minimaal bedekken.
- 2 minuten op middel hitte smoren met de opengesneden chilipeper erbij.
- Daarna zouten.
Ingrediënten voor de aardappel rösti:
- 2 grote vaste aardappels
- 2 eetlepels crème fraiche
- ½ citroen
- 1 eetlepel boter
- bakpapier
Bereiding aardappel rösti:
- Aardappels schillen, in reepjes snijden, wassen en drogen. In een pan met boter een dunne rösti leggen, met bakpapier bedekken en verzwaren met een
- pan. Bij middel hoge hitte knapperig bakken. Omdraaien zodat beide kanten bruin worden.
- Sap van de citroen en het raspsel van de citroenschil onder de crème fraiche mengen. Op smaak brengen met wat zout.
Kabeljauw op een diep bord leggen met komkommers en wat vocht dresseren.- Crème fraiche en de rösti boven op de kabeljauw leggen.
| Beoordeling: |
