Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 25 g. risottorijst
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- paar draadjes saffraan
- 2 theelepels verse tijm
- 1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
- 50 ml. pastis
- 1 l. visbouillon
- 12 St. Jakobsschelpen
- scheut room
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een ketel en fruit de knoflook en de ui op een laag vuur glazig.
- Schep de rijst, de paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak dit nog 3-4 minuten op een laag vuur.
- Pers de sinaasappel uit.
- Schenk het sap en de pastis bij de rijst en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de visbouillon en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en breng op smaak met wat peper en zout.
- Laat de soep 20 minuten heel zacht koken.
- Dep de St. Jakobsschelpen droog met keukenpapier.
- Bestooi ze met peper en zout. Bak ze op hoog vuur 1-2 minuten bruin.
Pureer de soep met een staafmixer. - Scheut room toevoegen en op voorverwarmde borden serveren.
- Voeg de St. Jakobsschelpen toe en garneer met wat peterselie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |