Lamsfilets met mintsaus
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/3 citroen
- 1 theelepel verse tijm
- ½ theelepel roze peperkorrels
- 4 lamsfilets
- zout en peper
- 100 g. boter
- 1 bosje mint
- 1 groene peperoni
- 1 ui
- 2 theelepels visfond
- 2 theelepels sinaasappelsap
- arachideolie
- suiker
Bereiding:
- Citroen uitpersen.
- Sap, tijm en peperkorrels mengen.
- Lamsfilets 45 minuten hierin marineren.
- Oven voorverwarmen op 180ºC.
- Lamsfilets in een hete pan met weinig olijfolie aan beide kanten aanbraden.
- Met peper en zout bestrooien.
- Losjes in aluminiumfolie draaien en in de oven 5 minuten laten garen.
Limoen persen. - De mint klein snijden.
- Peperoni zonder pit snijden.
- Ui in blokjes snijden en bakken.
- Alles met 2 eetlepels limoensap, de visfond, het sinaasappelsap, suiker en wat arachideolie vermengen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |