Semifreddo in drie kleuren
Ingredienten:
(voor 8 personen)
- 1 l. melk
- 650 ml. slagroom
- de zaadjes van 1 vanillestokje; de peul bewaren
- 8 eidooiers
- 180 g. witte basterdsuiker
- 100 g. pure chocolade, in stukjes
- 150 g. melk chocolade, in stukjes
- 150 g. witte chocolade, in stukjes
- 15 g. verse munt, heel fijn gehakt
- 50 g. gehakte pistachenoten voor de garnering.
- vers fruit en slagroom
Bereiding:
- Breng de melk, de helft van de room en de vanille (de zaadjes en de lege peul) tegen het kookpunt aan en laat ca. 15 minuten trekken.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een wit en schuimig mengsel.
- Schep en lepel van het melkroommengsel al roerend bij de dooiers en giet dan het dooiermengsel al roerend door de verwarmde melk.
- Blijf roeren tot de custard (mengesel van eieren en melk) gaat binden en hij op de achterkant van een lepel blijft liggen.
- LET OP: het mengsel mag NIET koken!
- Haal het van het vuur en verwijder de vanillepeul. Laat afkoelen.
- Laat intussen au bain-marie een voor een de chocolades smelten in verschillende kommen.
- Laat afkoelen.
- Klop de rest van de slagroom stijf en verdeel in drieën.
- Verdeel de custard ook in drieën.
- Roer de drie chocolades door de drie delen custard.
- Roer de gehakte munt door het witte chocolademengsel.
- Schep de drie delen slagroom door de drie chocolademengsels.
- Verdeel de drie chocolademengsels in drie bakken en laat ze in de diepvries stijf worden.
- Serveer de parfait op voorgekoelde borden met wat slagroom, vers fruit en pistachenoten.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |