Chocolade brulee met kumquatscompote
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 500 ml. room
- 50 g. suiker
- 2 eetlepels koffiebonen
- 1 kaneelstaafje
- piment
- 1 steranijs
- 1 vanillestokje
- kardemom
- 125 g. donker chocolade
- 2 cl. chocoladelikeur
- 7 eieren
- 50 g. bruine suiker
Bereiding:
- Room met suiker, koffiebonen, piment, steranijs, kardemon en vanille koken en minstens 1 uur laten trekken.
- Passeren door een zeef.
- Nogmaals opkoken en de chocolade en chocoladelikeur toevoegen.
- 4 keer eigeel en 3 hele eieren eronder roeren.
- De massa in vuurvaste vormpjes doen en in een op 90ºC voorverwarmde oven ca. 1 uur laten stollen.
- Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bestrooien met bruine suiker en karameliseren met een brander.
Ingrediënten kumquatscompote:
- 1 l. water
- 500 g. kumquat
- 4 eetlepels suiker
- 30 g. boter
- 150 g. bruine suiker
- sinaasappelsap
Bereiding:
- Water met suiker opkoken, fruit er bij doen en laten koken tot het fruit zacht is.
- Fruit laten afkoelen in ijswater.
- Boter met bruine suiker en watsinaasappelsap langzaam aan de kook brengen.
- Het fruit erbij doen en bij hoge hete laten koken tot het bijna moes is.
Beoordeling: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |