Rode wijnrisotto met gebakken roodlof en walnoten
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 200 g. risottorijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- ½ teentje knoflook, gehakt
- 3 dl. rode wijn
- 5 dl. bouillon
- 8 stronken roodlof peper, zout 75 g. walnoten
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hier de gesnipperde sjalotjes en de knoflook in tot ze licht gekleurd zijn.
- Voeg de risotto toe en bak deze 1 minuut mee.
- Blus af met de rode wijn.
- Blijf in de risotto roeren en voeg steeds een beetje bouillon toe zodat de risotto niet droog kookt, maar ook niet onderstaat.
- Proef de risotto regelmatig.
- Hij is gaar als hij nog een beetje beet heeft.
- Zet een braadpan op het vuur.
- Doe er wat boter in en laat de boter warm worden.
- Snijd de roodlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
- Bak de roodlof beetgaar met wat peper er zout.
- Serveer de risotto met de gebakken roodlof met wat gebroken walnoten.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |