Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 1 kg. tomaten
- 1 grote ui, in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 sneetjes foccacia brood
- 50 g. geitenkaas
- 50 g. schapenkaas
- 500 ml. kippenbouillon
- 2 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
- 4 eetlepels extra olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven op 220ºC.
- Halveer de tomaten en leg ze met de snijkanten naar boven op een bakblik.
- Leg de uienparten en de knoflook erbij, bestrooi alles met zout en peper, en druppel er 2 eetlepels olijfolie over.
- Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Bestrijk de sneetjes foccacia met de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak ze in 10 minuten krokant in de oven.
- Beleg de foccacia croutons met de gemengde geiten- en schapenkaas en zet ze kort onder een hete ovengrill tot de kaas iets smelt.
- Doe intussen de tomaat, ui en knoflook in een pan en schenk de kippenbouillon erbij.
- Breng de soep tegen de kook aan en pureer met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel ze over 4 voorverwarmde soepkommen.
- Doe er stukjes gedroogde tomaat bij en druppel er wat olijfolie over. Serveer met de foccacia croutons.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen