Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 8 grote garnalen
- 1 citroen
- 2 cm. verse gember
- 250 g. yoghurt
- 1 papaya
- 1 sjalot
- 1 rode chilipeper
- 3 takjes koriander
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gemberhoning
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 komkommers
- 4 bladpeterselie
- zout, peper
- chili uit de molen
Bereiding:
- Gember schillen en fijn wrijven.
- Citroen heet afspoelen, fijn raspen en uitpersen.
- Komkommers schillen, in grote stukken snijden en het sap eruit halen.
- Het opgevangen sap en de yoghurt mengen met de gember, citroensap en de geraspte citroenschil.
- Ook de gemberhoning erbij mengen en met zout, peper en chili op smaak brengen.
- De peterselie plukken, in de soep doen en met een mixer 3 minuten schuimig kloppen.
- Voor de papayatartaar een sjalot en een teentje knoflook fijnsnijden.
- Pitjes uit de chilipeper halen, wassen en in heel fijne stukjes snijden.
- Koriander wassen, plukken en fijnhakken.
- Papaya halveren, ontpitten, schillen en in heel kleine blokjes snijden.
- De blokjes met sjalotjes, knoflook, chili en koriander mengen.
- Het mengsel met de honing, balsamicoazijn, twee eetlepels olijfolie, zout en peper mengen.
- De overige olijfolie in een pan verhitten.
- De garnalen aan twee kanten bakken.
- Tijm- en rozemarijntakjes erbij doen samen met de overgebleven niet schoongemaakte knoflookteentjes.
- Dan alles met peper en zout kruiden.
- Op een laag vuur garen.
- De papayatartaar in een kleine ring in de soepborden leggen en de soep er voorzichtig omheen schenken.
- Garnalen op de tartaar leggen en dan de ring verwijderen.
Beoordeling: |