Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 grote garnalen
  • 1 citroen
  • 2 cm. verse gember
  • 250 g. yoghurt
  • 1 papaya
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • 3 takjes koriander
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gemberhoning
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 komkommers
  • 4 bladpeterselie
  • zout, peper
  • chili uit de molen

Bereiding:

  • Gember schillen en fijn wrijven.
  • Citroen heet afspoelen, fijn raspen en uitpersen.
  • Komkommers schillen, in grote stukken snijden en het sap eruit halen.
  • Het opgevangen sap en de yoghurt mengen met de gember, citroensap en de geraspte citroenschil.
  • Ook de gemberhoning erbij mengen en met zout, peper en chili op smaak brengen.
  • De peterselie plukken, in de soep doen en met een mixer 3 minuten schuimig kloppen.
  • Voor de papayatartaar een sjalot en een teentje knoflook fijnsnijden.
  • Pitjes uit de chilipeper halen, wassen en in heel fijne stukjes snijden.
  • Koriander wassen, plukken en fijnhakken.
  • Papaya halveren, ontpitten, schillen en in heel kleine blokjes snijden.
  • De blokjes met sjalotjes, knoflook, chili en koriander mengen.
  • Het mengsel met de honing, balsamicoazijn, twee eetlepels olijfolie, zout en peper mengen.
  • De overige olijfolie in een pan verhitten.
  • De garnalen aan twee kanten bakken.
  • Tijm- en rozemarijntakjes erbij doen samen met de overgebleven niet schoongemaakte knoflookteentjes.
  • Dan alles met peper en zout kruiden.
  • Op een laag vuur garen.
  • De papayatartaar in een kleine ring in de soepborden leggen en de soep er voorzichtig omheen schenken.
  • Garnalen op de tartaar leggen en dan de ring verwijderen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green