Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 500 g. rauwe grote garnalen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g. boter
  • 1 wortel, in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderie, in dobbelsteentjes gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 g. bloem
  • 1 l. visbouillon
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 bosje basilicum
  • 200 g. Hollandse garnalen, gepeld
  • 200 ml. room
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheutje cognac
Bereiding:

  • Pel de garnalen en houd de koppen en de schalen apart.
  • Fruit de ui en de knoflook in de boter en voeg de wortel en de bleekselderie toe.
  • Fruit dit 3 minuten en voeg de garnalen, garnalenkoppen en schalen toe.
  • Bak deze ca. 5 minuten op hoog vuur mee.
  • Roer tomatenpuree, paprikapoeder en bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe en blijf roeren tot een mooie gebonden soep ontstaat.
  • Doe wat peterselie, tijm en laurier erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep en zeef hem.
  • Voeg de Hollandse garnalen toe en houd er wat apart om te garneren
  • Verwarm de garnalen 2 minuten mee en voeg dan de room, het citroensap en de cognac toe.
  • Pureer de soep normaals.
  • Dien de soep op en garneer met de achtergehouden garnalen en bestrooi de garnalensoep met wat gehakte peterselie en fijngesneden basilicum.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green