Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 500 g. rauwe grote garnalen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 40 g. boter
- 1 wortel, in stukken gesneden
- 2 stengels bleekselderie, in dobbelsteentjes gesneden
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 50 g. bloem
- 1 l. visbouillon
- 1 bosje peterselie
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 1 bosje basilicum
- 200 g. Hollandse garnalen, gepeld
- 200 ml. room
- 1 eetlepel citroensap
- scheutje cognac
Bereiding:
- Pel de garnalen en houd de koppen en de schalen apart.
- Fruit de ui en de knoflook in de boter en voeg de wortel en de bleekselderie toe.
- Fruit dit 3 minuten en voeg de garnalen, garnalenkoppen en schalen toe.
- Bak deze ca. 5 minuten op hoog vuur mee.
- Roer tomatenpuree, paprikapoeder en bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe en blijf roeren tot een mooie gebonden soep ontstaat.
- Doe wat peterselie, tijm en laurier erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep en zeef hem.
- Voeg de Hollandse garnalen toe en houd er wat apart om te garneren
- Verwarm de garnalen 2 minuten mee en voeg dan de room, het citroensap en de cognac toe.
- Pureer de soep normaals.
- Dien de soep op en garneer met de achtergehouden garnalen en bestrooi de garnalensoep met wat gehakte peterselie en fijngesneden basilicum.
Beoordeling: |