Kalfsbouillon met verse kervel


Ingredienten:

(voor 10 personen)

  • 1 kg. kalfsbotten
  • 2 kalfsschenkels
  • paar takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook met schil
  • 2 uien met schil
  • paar druppels olijfolie
  • 1 bleekselderie, in 3 stukken
  • 1 peen, in grove schijven
  • 2 prei, grof in ringen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 2 bosjes gehakte kervel
  • eventueel een scheutje room

Bereiding:

  • Doe de botten, het vlees, de uien, de tijm, de laurier en de knoflook in een braadslee.
  • Giet er wat olie over en schep alles om.
  • Zet 30 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven tot de botten licht van kleur zijn.
  • Doe  nu alles in een ruime soeppan.
  • Giet er 3½ l. water op en doe de resterende ingrediënten erbij.
  • Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Schep tussentijds met een schuimspaan voorzichtig het schuim van de soep.
  • Als je dit niet doet wordt de bouillon troebel. Laat de soep daarna nog een klein uur trekken.
  • Passeer de bouillon door een passeerdoek.
  • Breng op smaak met wat zout. Serveer de bouillon in voorverwarmde soepkoppen met de vers gesneden kervel

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green