Kalfsbouillon met verse kervel
Ingredienten:
(voor 10 personen)
- 1 kg. kalfsbotten
- 2 kalfsschenkels
- paar takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook met schil
- 2 uien met schil
- paar druppels olijfolie
- 1 bleekselderie, in 3 stukken
- 1 peen, in grove schijven
- 2 prei, grof in ringen
- 1 bosje peterselie
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel peperkorrels
- 2 bosjes gehakte kervel
- eventueel een scheutje room
Bereiding:
- Doe de botten, het vlees, de uien, de tijm, de laurier en de knoflook in een braadslee.
- Giet er wat olie over en schep alles om.
- Zet 30 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven tot de botten licht van kleur zijn.
- Doe nu alles in een ruime soeppan.
- Giet er 3½ l. water op en doe de resterende ingrediënten erbij.
- Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Schep tussentijds met een schuimspaan voorzichtig het schuim van de soep.
- Als je dit niet doet wordt de bouillon troebel. Laat de soep daarna nog een klein uur trekken.
- Passeer de bouillon door een passeerdoek.
- Breng op smaak met wat zout. Serveer de bouillon in voorverwarmde soepkoppen met de vers gesneden kervel
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |