Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom


(voor ± 6 personen)

Ingredienten:

  • 180 g. boter
  • 220 g. bloem
  • 1½ l. aspergevocht
  • ± ½ l room
  • zout
  • maggi
  • worchestersaus
  • 120 g. gerookte zalm
  • 12 stuks asperges
  • 1 bosje gesneden bieslook

Bereiding:

Voor de roux:
  • Boter in een pannetje laten smelten.
  • Het pannetje van het vuur halen, de bloem toevoegen en omroeren met een spatel.
  • Op een klein voor de roux verhitten.
  • De roux is gaar als hij wit uitslaat.
  • De roux voelt zich dan korrelig aan.
  • De roux laten afkoelen.

  • De koude roux vermengen met het hete aspergevocht.
  • Zorg ervoor dat je beetje voor beetje het aspergevocht toevoegt.
  • De aspergesoep 30 minuten door laten koken.

  • Vervolgens de soep passeren (zeven) en op smaak brengen met zout, maggi en worchestersaus.
  • Gesneden bieslook met room toevoegen.
  • De gesneden gerookte zalm in de soepkoppen doen en de aspergesoep in scheppen.

  • Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green