Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
(voor ± 6 personen)
Ingredienten:
- 180 g. boter
- 220 g. bloem
- 1½ l. aspergevocht
- ± ½ l room
- zout
- maggi
- worchestersaus
- 120 g. gerookte zalm
- 12 stuks asperges
- 1 bosje gesneden bieslook
Bereiding:
Voor de roux:
- Boter in een pannetje laten smelten.
- Het pannetje van het vuur halen, de bloem toevoegen en omroeren met een spatel.
- Op een klein voor de roux verhitten.
- De roux is gaar als hij wit uitslaat.
- De roux voelt zich dan korrelig aan.
- De roux laten afkoelen.
- De koude roux vermengen met het hete aspergevocht.
- Zorg ervoor dat je beetje voor beetje het aspergevocht toevoegt.
- De aspergesoep 30 minuten door laten koken.
- Vervolgens de soep passeren (zeven) en op smaak brengen met zout, maggi en worchestersaus.
- Gesneden bieslook met room toevoegen.
- De gesneden gerookte zalm in de soepkoppen doen en de aspergesoep in scheppen.
Beoordeling: |