Italiaanse tomatensoep
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 8 grote gamba’s, gebakken
- 80 g. tarbot
- 80 g. zeebaars
- 1 bakje kresse basilicum
- 1 bakje waterkers
- 50 g. mozzarella
- 1 tomaat concassé
- 2 kg. verse tomaten
- zeezout
- witte peper
- wat olijfolie
Bereiding:
- Maal de tomaten in een keukenmachine met een snufje zeezout.
- Leg in een zeef strak wat keukenrolpapier en leg hierop de fijngemalen tomaten.
- De zeef op een bakplaat plaatsen, zodat het vocht in de bak kan sijpelen.
- Vocht opvangen.
- Het duurt wel even voordat alles is doorgelopen.
- Het proces niet versnellen.
- De helderheid is belangrijk en is uniek voor dit gerecht.
- Snijd de vis en de mozzarella in heel kleine stukjes.
- Maak dit aan met een beetje olijfolie, de tomaat concassé (ontvelde tomaat in kleine blokjes gesneden), zeezout en versgemalen witte peper.
- Neem een brede ronde steker en zet die in een warm diep bord.
- Verdeel de vismassa over de stekers in de warme borden.
- De stekers niet te hoog opvullen, want de warme soep moet straks de vis garen.
- Leg basilicum en waterkers op de vismassa.
- Gamba´s peper en zouten en in olijfolie bakken.
- Breng de soep aan de kook.
- Zet de borden op tafel en giet aan tafel de goed warme soep erover.
- Garneren met de gebakken gamba´s.
Beoordeling: |