Italiaanse tomatensoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 grote gamba’s, gebakken
  • 80 g. tarbot
  • 80 g. zeebaars
  • 1 bakje kresse basilicum
  • 1 bakje waterkers
  • 50 g. mozzarella
  • 1 tomaat concassé
  • 2 kg. verse tomaten
  • zeezout
  • witte peper
  • wat olijfolie

Bereiding:

  • Maal de tomaten in een keukenmachine met een snufje zeezout.
  • Leg in een zeef strak wat keukenrolpapier en leg hierop de fijngemalen tomaten.
  • De zeef op een bakplaat plaatsen, zodat het vocht in de bak kan sijpelen.
  • Vocht opvangen.
  • Het duurt wel even voordat alles is doorgelopen.
  • Het proces niet versnellen.
  • De helderheid is belangrijk en is uniek voor dit gerecht.
  • Snijd de vis en de mozzarella in heel kleine stukjes.
  • Maak dit aan met een beetje olijfolie, de tomaat concassé (ontvelde tomaat in kleine blokjes gesneden), zeezout en versgemalen witte peper.
  • Neem een brede ronde steker en zet die in een warm diep bord.
  • Verdeel de vismassa over de stekers in de warme borden.
  • De stekers niet te hoog opvullen, want de warme soep moet straks de vis garen.
  • Leg basilicum en waterkers op de vismassa.
  • Gamba´s peper en zouten en in olijfolie bakken.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Zet de borden op tafel en giet aan tafel de goed warme soep erover.
  • Garneren met de gebakken gamba´s.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green