Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano


wc_filewrapper(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • 4 sneetjes stokbrood
  • wat nootmuskaat
  • 20 g. gruyère of emmentaler, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels meel
  • 750 g. runderbouillon
  • 250 g. room
  • paar takjes verse oregano, gehakt
  • ½ citroen
  • zout, peper

Bereiding:

  • Uien schoonmaken en fijn snijden (brunoise).
  • Boter in de pan smelten, de uien glazig bakken.
  • Knoflooktenen schoonmaken, in vieren delen en kort meebakken.
  • Het meel toevoegen en alles goudbruin laten worden.
  • De bouillon en de room toevoegen en de soep ±20 minuten laten sudderen met de deksel op de pan.
  • Stokbrood in plakken snijden en in de oven even roosteren.
  • Nootmuskaat raspen.
  • Citroen halveren en 1 eetlepel eruit persen.
  • Oreganoblad fijn snijden en de kaas raspen.
  • De soep pureren, op smaak brengen met peper en zout en wat nootmuskaat toevoegen.
  • Met wat citroensap verder op smaak brengen.
  • Aansluitend zeven en in de soepkoppen doen.
  • Brood op de soep leggen en met kaas bestrooien.
  • In de oven goudbruin bakken.
  • Serveren met verse oregano.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green