Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- 4 sneetjes stokbrood
- wat nootmuskaat
- 20 g. gruyère of emmentaler, geraspt
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels meel
- 750 g. runderbouillon
- 250 g. room
- paar takjes verse oregano, gehakt
- ½ citroen
- zout, peper
Bereiding:
- Uien schoonmaken en fijn snijden (brunoise).
- Boter in de pan smelten, de uien glazig bakken.
- Knoflooktenen schoonmaken, in vieren delen en kort meebakken.
- Het meel toevoegen en alles goudbruin laten worden.
- De bouillon en de room toevoegen en de soep ±20 minuten laten sudderen met de deksel op de pan.
- Stokbrood in plakken snijden en in de oven even roosteren.
- Nootmuskaat raspen.
- Citroen halveren en 1 eetlepel eruit persen.
- Oreganoblad fijn snijden en de kaas raspen.
- De soep pureren, op smaak brengen met peper en zout en wat nootmuskaat toevoegen.
- Met wat citroensap verder op smaak brengen.
- Aansluitend zeven en in de soepkoppen doen.
- Brood op de soep leggen en met kaas bestrooien.
- In de oven goudbruin bakken.
- Serveren met verse oregano.
Beoordeling: |