Romig notentaartje met rabarber en ijs
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 200 g. bloem, gezeefd
- 100 g. blanke hazelnoten, fijn gemalen
- 150 g. suiker
- 100 g. roomboter, op kamertemperatuur
- 1 eidooier
- 40 ml. melk
- ¼ theelepel zout
- 75 ml. water
- 1 stengel rabarber, in stukken van 4 cm.
- 300 ml. volle dikke yoghurt
- spliterwten
Bereiding:
- Kneed in een keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g. suiker, boter, eidooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven op 185ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie tot een dikte van ½ cm.
- Bekleed 6 ingevette kleine taartvormpjes met ø 8-10 cm. en uitneembare bodem met het deeg.
- Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met spliterwten.
- Bak de vormpjes 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 minuten goudgeel en gaar.
- Laat ze afkoelen.
- Los in een steelpan met 75 ml. water de rest van de suiker op.
- Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm.
- Kook de rabarber in de suiker in 2 minuten gaar.
- Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 minuten stuk koken tot een dikke compote.
- Laat de compote afkoelen.
- Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems.
- Garneer met de beetgare rabarber.
- Serveren met ijs.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |