Filet americain van tonijn met gamba’s
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 320 g. rauwe tonijn
- peper, zout
- 1/2 bosje gehakte peterselie
- 1/3 bosje gesneden bieslook
- 12 gamba’s
- 2 sinaasappels
- 1/2 limoen
- 100 g. crème fraîche
- 300 ml. olijfolie
- 75 ml. wijnazijn
- 1 eidooier
- 1/3 pak rucola sla
Bereiding:
- Hak de tonijn fijn en doe ze in een kom.
- Voeg de gehakte peterselie en de gesneden bieslook toe en bestrooi met peper en zout.
- Rasp de schil van een ½ limoen, pers de sinaasappels uit en doe alles samen met de crème fraîche, de olijfolie, de wijnazijn en de eidooier in een litermaat.
- Meng het geheel met de staafmixer.
- Was de rucola sla en leg ze op een doek.
- Pel de gamba’s en maak ze schoon.
- Verdeel de tonijn in een streep op 4 borden.
- Leg er wat rucola sla bij.
- Gamba’s met peper en zout bestrooien en bakken.
- Daarna bij de tonijn leggen. Giet wat dressing over het bord.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |