Filet americain van tonijn met gamba’s


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 320 g. rauwe tonijn
  • peper, zout
  • 1/2 bosje gehakte peterselie
  • 1/3 bosje gesneden bieslook
  • 12 gamba’s
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 limoen
  • 100 g. crème fraîche
  • 300 ml. olijfolie
  • 75 ml. wijnazijn
  • 1 eidooier
  • 1/3 pak rucola sla

Bereiding:

  • Hak de tonijn fijn en doe ze in een kom.
  • Voeg de gehakte peterselie en de gesneden bieslook toe en bestrooi met peper en zout.
  • Rasp de schil van een ½ limoen, pers de sinaasappels uit en doe alles samen met de crème fraîche, de olijfolie, de wijnazijn en de eidooier in een litermaat.
  • Meng het geheel met de staafmixer.
  • Was de rucola sla en leg ze op een doek.
  • Pel de gamba’s en maak ze schoon.
  • Verdeel de tonijn in een streep op 4 borden.
  • Leg er wat rucola sla bij.
  • Gamba’s met peper en zout bestrooien en bakken.
  • Daarna bij de tonijn leggen. Giet wat dressing over het bord.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green