Groene groentesoep
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 l. bouillon
- 1 bosje groene asperges
- 1 bosui
- 6 kersttomaatjes
- 1 handvol spinazie blaadjes
- 10 blaadjes munt
- peper en zout
- 1 snack komkommer
- 40 g. geitenkaas
Bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook, was alle groenten.
- Snijd de punten van de asperges, snijd de onderkant eraf en rasp de stengels op een grove rasp.
- Snijd de bosui en de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de tomaat in vieren en knip de munt fijn.
- Kook alle groenten behalve de aspergepunten en de munt 10 minuten in de bouillon.
- Voeg op het laatste moment de aspergepunten en de munt toe met een mespuntje zout en wat vers gemalen peper.
- Pureer de groenten met een staafmixer en bestrooi de soep met wat verkruimelde geitenkaas.
Beoordeling: |