Groene groentesoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 l. bouillon
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 bosui
  • 6 kersttomaatjes
  • 1 handvol spinazie blaadjes
  • 10 blaadjes munt
  • peper en zout
  • 1 snack komkommer
  • 40 g. geitenkaas

Bereiding:

  • Breng de bouillon aan de kook, was alle groenten.
  • Snijd de punten van de asperges, snijd de onderkant eraf en rasp de stengels op een grove rasp.
  • Snijd de bosui en de komkommer in dunne plakjes.
  • Snijd de tomaat in vieren en knip de munt fijn.
  • Kook alle groenten behalve de aspergepunten en de munt 10 minuten in de bouillon.
  • Voeg op het laatste moment de aspergepunten en de munt toe met een mespuntje zout en wat vers gemalen peper.
  • Pureer de groenten met een staafmixer en bestrooi de soep met wat verkruimelde geitenkaas.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green