Koude kerriesoep met kipspies
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 2 kipfilets
- 1/3 bosje lente uitjes
- 1 limoen
- 150 g. yoghurt
- 2 geschilde appels, in blokjes gesneden
- 750 g. kokosmelk
- 150 ml. ananassap
- 9 eetlepels groentebouillon
- 6 citroenstengels, 10 cm. lang
- 6 theelepels olijfolie
- 6 eetlepels kerriepoeder
- cayennepeper naar smaak
- zout
- 2 sneetjes witbrood
Bereiding:
- De kerriepoeder met een beetje boter aanfruiten.
- De groentebouillon toevoegen en enkele minuten laten trekken.
- Rasp de limoen.
- De korst van het witbrood verwijderen en de sneetjes in blokjes snijden.
- De kokosmelk, de blokjes appel, het ananassap met de kerriebouillon en het witbrood vermengen en pureren.
- Vervolgens de yoghurt toevoegen met de limoenrasp.
- Met cayennepeper en zout op smaak brengen.
- Het geheel in de koelkast laten afkoelen.
- De lente uitjes schoonmaken, in fijne ringen snijden en enkele ringen bewaren voor de garnering.
- De rest bij de soep voegen en koud zetten.
- De kipfilets in 9 blokjes per filet snijden.
- Per citroengrasstengel 3 blokjes op de stengel steken.
- Pan met olie verhitten en de kip op midden warmte bakken.
- De kip op keukenpapier leggen en met zout bestrooien.
- De koude soep op een bord of soepkop serveren met een kipspies erop.
- Bestrooien met de bosuitjes.
Beoordeling: |