Saffraantomatensoep met zalm
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 200 g. verse zalm
- 4 tomaten
- 1 citroen
- 4 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 10 takjes tijm
- 3 eetlepels boter
- 400 ml. groentebouillon
- 300 ml. witte wijn
- 150 ml. room
- 1 theelepel olijfolie
- saffraandraadjes
- 1 theelepel cayennepeper
- peper, zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180ºC.
- Zalm in vier gelijke delen snijden.
- Citroenschil raspen.
- De boter met de citroenrasp mengen.
- De zalm zachtjes bakken met een snufje cayennepeper.
- Sjalotjes schoonmaken en in brunoise (blokjes) snijden.
- Knoflookteentje schillen en halveren.
- De olijfolie in een soeppan verwarmen en de sjalotjes glazig aanbakken.
- De tomaten in grote stukken snijden, bij de sjalotjes voegen en kort meebakken.
- Met witte wijn afblussen en de groentebouillon met wat saffraan toevoegen samen met de tijmblaadjes en de knoflook.
- Deksel op de pan zetten en 15 minuten zachtjes laten trekken.
- Knoflook en tijm eruit halen en de soep pureren.
- De soep passeren door een zeef en opnieuw verwarmen.
- Afproeven met peper, zout en saffraan.
- Room toevoegen.
- De soep verwarmen en schuimig kloppen.
- De soep met de zalm serveren.
Beoordeling: |