Saffraantomatensoep met zalm


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. verse zalm
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 3 eetlepels boter
  • 400 ml. groentebouillon
  • 300 ml. witte wijn
  • 150 ml. room
  • 1 theelepel olijfolie
  • saffraandraadjes
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper, zout

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 180ºC.
  • Zalm in vier gelijke delen snijden.
  • Citroenschil raspen.
  • De boter met de citroenrasp mengen.
  • De zalm zachtjes bakken met een snufje cayennepeper.
  • Sjalotjes schoonmaken en in brunoise (blokjes) snijden.
  • Knoflookteentje schillen en halveren.
  • De olijfolie in een soeppan verwarmen en de sjalotjes glazig aanbakken.
  • De tomaten in grote stukken snijden, bij de sjalotjes voegen en kort meebakken.
  • Met witte wijn afblussen en de groentebouillon met wat saffraan toevoegen samen met de tijmblaadjes en de knoflook.
  • Deksel op de pan zetten en 15 minuten zachtjes laten trekken.
  • Knoflook en tijm eruit halen en de soep pureren.
  • De soep passeren door een zeef en opnieuw verwarmen.
  • Afproeven met peper, zout en saffraan.
  • Room toevoegen.
  • De soep verwarmen en schuimig kloppen.
  • De soep met de zalm serveren.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green