Carpaccio van roseval aardappel met gebakken bloedworst
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 3 rozeval aardappels
- 400 g. bloedworst
- 8 krullen parmezaanse kaas
- 80 g. rucola sla
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 ml. olijfolie om te bakken
- bloem peper, zout
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Bereiding:
- Aardappels wassen, niet schillen.
- Snijd de aardappels in de lengte in dunne plakken (mandoline).
- Leg ze in water om het zetmeel eraf te wassen.
- Uit laten lekken.
- Maak van de azijn, olijfolie, peper, zout, mosterd en honing een dressing.
- Maak de rucola sla hiermee aan.
- Verdeel de crème fraîche met een kwastje over de borden.
- Leg de uitgelekte aardappelschijfjes op een bakplaat en kwast er wat olijfolie over.
- Bestrooi ze met wat peper en zout uit de molen.
- Zet ze 6-10 minuten in de oven op 150ºC.
- Snij de bloedworst in gelijke stukjes.
- Bloem ze en bak ze in de olijfolie.
- Leg de aardappelschijfjes in de vorm van een bloem op het bord.
- De sla in het midden leggen en wat crème fraîche over de aardappels draperen.
- De stukjes bloedworst over de borden draperen en wat parmezaanse kaas over de sla strooien.
Beoordeling: |