Carpaccio van roseval aardappel met gebakken bloedworst


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 3 rozeval aardappels
  • 400 g. bloedworst
  • 8 krullen parmezaanse kaas
  • 80 g. rucola sla
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 ml. olijfolie om te bakken
  • bloem peper, zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Bereiding:

  • Aardappels wassen, niet schillen.
  • Snijd de aardappels in de lengte in dunne plakken (mandoline).
  • Leg ze in water om het zetmeel eraf te wassen.
  • Uit laten lekken.
  • Maak van de azijn, olijfolie, peper, zout, mosterd en honing een dressing.
  • Maak de rucola sla hiermee aan.
  • Verdeel de crème fraîche met een kwastje over de borden.
  • Leg de uitgelekte aardappelschijfjes op een bakplaat en kwast er wat olijfolie over.
  • Bestrooi ze met wat peper en zout uit de molen.
  • Zet ze 6-10 minuten in de oven op 150ºC.
  • Snij de bloedworst in gelijke stukjes.
  • Bloem ze en bak ze in de olijfolie.
  • Leg de aardappelschijfjes in de vorm van een bloem op het bord.
  • De sla in het midden leggen en wat crème fraîche over de aardappels draperen.
  • De stukjes bloedworst over de borden draperen en wat parmezaanse kaas over de sla strooien.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green