Cappuccino van groene kool
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 3 eetlepels boter
- 2 sjalotjes, fijn gesneden
- 60 ml. sherry
- 100 ml. witte wijn
- 600 ml. kippenbouillon
- 250 ml. room
- ¼ kleine groene kool, julienne gesneden
- versgemalen
- peper en zout
Ingredienten voor het schuim:
- 1 dl. kippenbouillon.
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel mosterd
- 25 g. koude boter, in klontjes
Bereiding:
- Verhit de boter en fruit hierin de ui.
- Blus af met sherry en giet de wijn en de bouillon erbij.
- Breng aan de kook.
- Voeg de room toe en laat op middel hoog vuur tot 2/3 inkoken.
- Doe de kool erbij en laat nog 5 minuten koken.
- Pureer de soep, druk hem door een zeef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Klop voor het schuim de kippenbouillon met de eidooiers en de mosterd au bain marie tot de saus licht bindt.
- Klop er dan met een garde de klontjes boter door tot de boter helemaal opgenomen is.
- Schep de soep in soepkommen en verdeel het schuim erover.
Beoordeling: |