Cappuccino van groene kool


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 3 eetlepels boter
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • 60 ml. sherry
  • 100 ml. witte wijn
  • 600 ml. kippenbouillon
  • 250 ml. room
  • ¼ kleine groene kool, julienne gesneden
  • versgemalen
  • peper en zout

Ingredienten voor het schuim:

  • 1 dl. kippenbouillon.
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 25 g. koude boter, in klontjes

Bereiding:

  • Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  • Blus af met sherry en giet de wijn en de bouillon erbij.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg de room toe en laat op middel hoog vuur tot 2/3 inkoken.
  • Doe de kool erbij en laat nog 5 minuten koken.
  • Pureer de soep, druk hem door een zeef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Klop voor het schuim de kippenbouillon met de eidooiers en de mosterd au bain marie tot de saus licht bindt.
  • Klop er dan met een garde de klontjes boter door tot de boter helemaal opgenomen is.
  • Schep de soep in soepkommen en verdeel het schuim erover.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green