Peren tarte tatin
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 125 g. roomboter op kamertemperatuur
- 135 g. witte basterdsuiker
- 1 ei 150 g. bloem, gezeefd
- 4 stevige handperen (conference), geschild
- 1 vanillestokje
- 250 g. crème fraîche
- taartvorm
- deegroller
Bereiding:
- Meng 100 g. boter, 50 g. suiker, het ei en de bloem met de hand tot het een deegbal is.
- Verpak de bal in huishoudfolie en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 200ºC.
- Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokkenhuis en snij de peren in plakken.
- Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel.
- Schenk in de vorm.
- Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 cm dikte die iets groter is dan de vorm.
- Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
- Bak 25 minuten in de oven en laat daarna 5 minuten afkoelen.
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
- Bedek de taart met een bord en keer om.
- Serveer met de lauwwarme vanille crème.
Beoordeling: |